Hur tjänar man egentligen pengar på nätet?

Ända sedan Internet ”uppfanns” har tusentals människor lyckats eller misslyckats med att använda dess potential för att tjäna pengar. Det finns mängder av olika sätt och tekniker som man kan tjäna pengar online. Vanligast är förmodligen att vara en e-handlare. Det innebär att man i regle inte har några fysiska butiker alls, utan man sköter alla affärer från Internet. För att kunna bedriva en framgångsrik verksamhet krävs det att man är en skicklig marknadsförare och att man lyckats med att få sin hemsida att synas på nätet. Det finns i regel två sätt göra det på: Sökmotoroptimering, det vill säga att man anpassar sin sajt för att synas bättre på ett antal utvalda sökord. Sökmotorannonsering: Här annonserar man med exempelvis Adwords och betalar ett pris per klick på sina annonser. Om man vill komma igång snabbt och inte har tid eller möjlighet att ha en perfekt anpassad hemsida så är det ett bra alternativ.

För lite störrea aktörer så är det vanligt att man även annonserar i traditionella mediakanaler för att på så vis driva trafik till sajten. Det finns idag många som tjänar pengar genom att agera som en mellanhand – det vill säga användare A klickar på en länk hos sida B som tar hen till sida C. När användare A betalar för en vara får den som har hemsidan där länken klickades på betalt i form av en slags provision. Man kan se exempel på en sådan sida på den här recensionen av Oddsautomaten. 

För den som vill bli ett proffs på att marknadsföra på nätet och tjäna pengar så kan vi rekommendera att läsa bloggen Backlinko där han som driver sajten tar upp många smarta och kloka strategier som kan hjälpa en att bli framgångsrik och tjäna pengar.